طبق گفته حسن پلارک رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات، پس از سقوط حکومت دیکتاتوری صدام یکی از مسایلی که دل شیعیان را به درد میآورد، غربت غریبانه ائمه شیعه در عراق بود. بعثیان صدامی که سرکوب شیعیان عراق را در دستور کار داشتند، محدودیتهای فراوانی برای مشتاقان زیارت ائمه معصوم (ع) ایجاد کرده بودند.
اینک پس از گذشت حدود ۱۵ سال که از تشکیل ستاد بازسازی عتبات عالیات میگذرد، مردم عاشقانه و با دلدادگی تمام نذورات و هدایای خود را برای ساخت و بازسازی حرمین شریفین در کشور عراق وسوریه اهدا میکنند و خیلی از افراد نیز بر اساس تخصص خود و بدون دریافت حق و حقوق، عاشقانه دل به خدمت و مرمت عتبات عالیات دادهاند و با اشک و آه و حسرت خود را خدمتگزارِ در خانه اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام میدانند. برای آشنایی بیشتر با شیوه فعالیت بازسازی عتبات عالیات و نحوه نذورات مردمی و خدمات این مرکز به حرمین شریفین در عراق و سوریه با مسئولان مربوطه ارتباط برقرار کردیم تا بتوانیم گوشهای از خدمات این عزیزان را منعکس کنیم.
طرح توسعه حرمین شریفین در عراق
به خوبی به یاد داریم که وقتی وارد حرمهای مطهر ائمه در عراق شدیم گرد و غبار غریبی و مظلومیت از چهره این حرمها م یبارید و آرزو میکردیم آیا روزی فرا میرسد که بتوانیم این گرد و غبار را از این حرمها برداریم؟ امروز که بیش از یک دهه از عمر فعالیت ستاد بازسازی عتبات عالیات میگذرد به جرأت میتوانیم قسم بخوریم بحث بازسازی حرمها به اتمام رسیده و هم اکنون وارد فاز توسعه شدهایم.
این سخنان حسن پلارک رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات است که در گفتگو با گزارشگر کیهان مطرح و تصریح میکند: از زمانی که فعالیت ستاد بازسازی عتبات عالیات در عراق آغاز شد، بنای فعالیت خود را بر اساس ۳ مرحله گذاشتیم که مرحله اول نظافت حرمها، مرحله دوم بازسازی و مرحله سوم توسعه آن بود.
حسن پلارک با بیان اینکه تاکنون ۱۵۵ پروژه در نجف، کربلا، کاظمین و سامرا اجرا شده است، میافزاید: بازسازی عتبات عالیات کار جدیدی برای ایرانیها در عراق نبوده و این کارها در سالیان گذشته هم صورت میگرفت، در طول تاریخ ایرانیان بارها نشان دادهاند که به ائمه و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام علاقه وافری دارند و به همین جهت اقداماتی هم در جهت خدمت به آستان مقدس امامان و امام زادگان انجام دادهاند.
کمکهای مردمی در توسعه حرمین شریفین
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات به ساخت شبستانی به نام مبارک حضرت زهرا (س) در حرم مطهر امام علی (ع) اشاره میکند و میگوید: برای اولین بار صحن و سرای بزرگ و عظیمی در نجف اشرف به نام بانوی بزرگ جهان اسلام حضرت فاطمه زهرا (س) ثبت و به اعتاب مقدسه افزوده شده است و به زودی به طور کامل به اتمام خواهد رسید.
وی اظهار میدارد: تکمیل صحن حضرت زهرا (س) ۲۲۰ هزار متر مربع زیربنا به حرم مطهر علوی میافزاید و این پروژه مراحل پایانی آن را طی میکند و به زودی طی مراسمی رسما افتتاح خواهد شد. ضمن اینکه اجرای عملیات صحن عقیله بنیهاشم حضرت زینب (س) در کربلا هم اکنون در حال انجام است که با این کار ۱۶۸ هزار متر مربع هم به صحن حضرت سیدالشهدا علیه السلام افزوده خواهد شد که فعالیت آن بدون وقفه ادامه دارد.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خاطرنشان میکند: عملیات طرح ترفیع گنبد و لاغرسازی ستونهای حرم سیدالشهدا علیه السلام به پایان رسید. همچنین طرح توسعه حرمین امامین جوادین علیهم السلام جهت اتصال رواقهای شرقی و غربی به پایان رسید که با این کار وسعت حرم در کاظمین چهار برابر افزایش یافت.
پلارک با بیان اینکه اعتاب مقدسه همه داراییهای شیعیان و قبور اهل بیت و ائمه به جان و دل ما وابسته است، میگوید: وضعیت خوبی قبل از حضورمان در عتبات عالیات درخصوص قبور ائمه وجود نداشت، اما باید به طرف عراقی در این زمینه کمک میکردیم.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با اشاره به ازدحام ایرانیها در اعتاب مقدسه در عراق میافزاید: ما نیازمند افزایش خدمات رفاهی به زائران ایرانی عتبات در عراق بودیم که با این کار علقه و علاقه زیادی هم بین دو طرف ایجاد شده و توانسته تاثیرات امنیتی خوبی در دو کشور برجای گذارد. امیدواریم با حمایت و کمکهای مردمی با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری بسترهای خوبی در زمینه جذب کمکهای مردمی داشته و بتوانیم طرحها و پروژ ههای آنها در اعتاب مقدسه به خوبی به پایان برسانیم.