حجت الاسلام سیدمحمود موسوی
در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: شمار موکبهای اربعین که هم اکنون در مناطق سیل زده خوزستان مشغول خدمت رسانی هستند به ۱۷۰ موکب رسیده است
وی گفت: از این تعداد، ۹۰ موکب خوزستانی و ۸۰ موکب از سایر استانهای کشور هستند که بهصورت داوطلب و در پی فراخوان عمومی برای کمک رسانی به هموطنان سیل زده در خوزستان با تجهیزات و امکانات مورد نیاز در مناطق درگیر سیلاب، اردوگاههای اسکان اضطراری، پادگانها و یادمانهای دفاع مقدس در ۹۰ نقطه مشغول خدمت رسانی هستند.
وی با بیان اینکه مواکب اربعین حسینی روزانه حدود ۳۰۰ هزار وعده غذایی گرم با استفاده از کمکهای مردمی و خیران نیک اندیش پس از پخت و آماده سازی، بین سیل زدگان خوزستانی توزیع میکنند افزود: مواکب مردمی بر اساس ماموریت یک ماهه تا ۱۷ اردیبهشت در مناطق سیل زده خوزستان حضور خواهند داشت و در صورت نیاز و درخواست ستاد مدیریت بحران خوزستان و مسئولان ارشد استان امکان تمدید ماموریت وجود دارد.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان گفت: در طول مدت خدمترسانی از هیچ اعتبار دولتی استفاده نشده و نخواهد شد و همه هزینهها از محل کمکهای مردمی تامین شده است.
به گفته وی مواکب مردمی از استانهای فارس، مرکزی، کهگیلویه و بویراحمد، چهار محال و بختیاری، یزد، تهران، خراسان رضوی، هرمزگان، همدان، بوشهر، اصفهان، زنجان، آذربایجان غربی، البرز و سمنان در حال خدمت رسانی به مردم سیل زده در مناطق روستایی شوش، شوشتر (شعیبیه)، دشت آزادگان، حمیدیه، الهایی، هویزه و بستان هستند.
حجت الاسلام موسوی افزود: همدلی، ایثار و تلاش خستگی ناپذیر جوانان فعال در مواکب مردمی که دوران حماسه و ایثار در دوران دفاع مقدس را ندیده اند، خاطره از خودگذشتگی ها، ایثار و جهاد و شهادت را در آن دوران پرالتهاب و حماسی تداعی و زنده کرده است.
حدود ۴۰۰ هزار نفر از ساکنان شهرها و روستاهای حاشیه رودخانههای کرخه، دز و کارون در خوزستان در معرض سیلاب ناشی از طغیان این رودخانهها هستند.
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و سرلشکر قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه از ضرورت برپایی مواکب اربعین حسینی به مدت یک ماه در مناطق بحران زده و در معرض سیلاب از جمله خوزستان سخن گفته بودند.
در جریان زلزله مناطق غربی کشور در سال ۱۳۹۶ دهها موکب اربعین حسینی از خوزستان پس از فراغت از خدمت رسانی به زائران اربعین در مرزهای چذابه و شلمچه، به استان زلزله زده کرمانشاه اعزام شدند تا با حضور خود، مرهمی بر دلهای مصیبت دیدگان زلزله باشند.
موکبهای اربعین رفته رفته به یکی از منسجم ترین، کاراترین و آمادهترین نهادهای مردمی برای خدمت رسانی به مردم در مواقع بحرانی تبدیل شده اند.