تعداد بازدید: ۱۸۸۸
کد خبر: ۳۹۷۷
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۶ - 24 February 1401

ستادهای روستایی توسعه و بازسازی عتبات در خراسان جنوبی راه‌اندازی شد

ستاد‌های روستایی توسعه و بازسازی عتبات عالیات برای اولین بار درکشور در ۲ روستای شهرستان بیرجند با حضور مقامات استانی راه‌اندازی شد.

موسی جوینده رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی در این مراسم گفت: برای اولین بار در کشور ستاد‌های روستایی بازسازی عتبات عالیات در خراسان جنوبی در روستا‌های «دستگرد» و «حاجی‌آباد» شهرستان بیرجند افتتاح شد.
جوینده از توسعه فعالیت‌های ستاد بازسازی عتبات عالیات در روستا‌های بالای چهار هزار نفر در استان تا پایان سال جاری خبر داد و افزود: امیدواریم راه‌اندازی این ستاد‌ها نقش قابل توجهی در اهداف مورد نظر داشته باشد.
وی هدف از راه‌اندازی ستاد‌های روستایی عتبات عالیات را توسعه این ستاد‌ها برای جمع‌آوری بیشتر کمک‌های مردمی ذکر کرد.
وی با بیان اینکه توجه به صنایع دستی همچون فرش، گبه و گلیم‌بافی در دستور کار ستاد عتبات عالیات خراسان جنوبی قرار گرفته است گفت: از سال ۹۳ تاکنون بیش از سه میلیارد تومان نخ خریداری شده که علاوه بر کمک مردمی با آموزش‌هایی که در کارگاه‌های مورد نظر ارائه می‌شود سبب اشتغالزایی در حوزه‌های مختلف روستایی شده است.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی افزود: پارسال کمک‌های مردمی خراسان جنوبی برای بازسازی عتبات عالیات، پنج میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بوده که نسبت به سال قبل آن ۳۵ درصد افزایش داشته است.
وی اظهار داشت: مردم استان خراسان جنوی همچنان در کمک به بازسازی عتبات عالیات نسبت به سایر استان‌ها پیشتاز هستند.

*افزایش مشارکت مردم خراسان جنوبی در فیض توسعه عتبات 

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی از افزایش کمک‌های مردم این استان به توسعه عتبات خبر داد.
موسی جوینده در دیدار رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات کشور با نماینده، ولی فقیه در استان به نذورات مردمی در خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: طی دو سال گذشته تمامی برنامه‌های ما از جمله پرچم گردانی‌ها، حضور در هیأت‌ها و مراسم مذهبی به دلیل گسترش کرونا تعطیل شد، اما اتفاق خوبی که افتاد نشان داد مردم خراسان جنوبی کمک‌های آن‌ها از نظر کمی و کیفی افزایش قابل توجهی داشت.
وی ادامه داد: در سال‌های ۹۸ ما دنبال مردم می‌رفتیم، اما طی دو سال گذشته مردم سراغ ما آمدند و این برای ما نکته قابل توجهی هست، زیرا کمک‌ها از نظر کمی کاملاً متفاوت شد و در سال ۹۹ مبلغ جمع‌آوری شده ۵۰۰ میلیون نسبت به سال ۹۸ افزایش پیدا کرد و در سال ۱۴۰۰ این عدد بالای یک میلیارد و ۵۰۰ هزار تومان تغییر پیدا کرد یعنی کمک‌های مردم از نظر کمی متفاوت شد و افزایش پیدا کرد.
وی به افزایش کیفی کمک‌های مردم خراسان جنوبی هم اشاره کرد و افزود: از نظر کیفی در سال‌های قبل از ۹۹ ما در جلسات کارت‌خوان می‌بردیم و یا قبض می‌دادیم از مبلغ ۲۰ تا ۳۰ میلیون کمک بیشتر نداشتیم، اما الان مردم خودشان مراجعه می‌کنند و ۱۰۰ میلیون و ۲۰۰ میلیون تا بالای یک میلیارد تومان از املاکی که وقف کردند در اختیار ما می‌گذارند.
وی وقف زمین ۵ میلیاردی و سالن ۲ میلیاردی در خراسان جنوبی را از اعتقادات بالای مردم به ائمه معصومین دانست و گفت: معنی و مفهوم وقفیات این است که مردم خود را به ائمه معصومین وصل کردند و می‌خواهند همچنان این مسیر نورانی و پرتلالو باقی بماند و حفظ شود که برای ما ارزشمند است، زیرا مردم ما را بین خود و ائمه واسط قرار دادند تا آنچه را که خود دسترسی ندارند ما به نیابت از آن‌ها انجام می‌دهیم.
به گفته وی بافت ۲۸۰ تخته فرش توسط زنان خراسان جنوبی به مبلغ ۲ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های انجام شده ستاد عتبات عالیات در سال ۱۴۰۰ بود که نشان داد مردم استان تمام قد در میدان هستند و میدان داری می‌کنند و ما را هدایت می‌کنند.
به گفته وی مردم خراسان جنوبی قرن جدید را با وقفیات بزرگ شروع کردند که از آن جمله ملک ۴ هزار باغ پسته در فردوس با ۱۲ ساعت آب چاه عمیق و ۲ هزار اصله پسته برای بازسازی بقیع وقف شد، اما به دلیل اینکه در حال حاضر بقیع امکان بازسازی ندارد مقرر شد تا مبالغ وقف در اماکن مقدس عراق هزینه شود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
ویدیو