نیم ضریح دوم سرداب مقدس امام زمان (ع) از چوب ساج با ماندگاری ۴۰۰ ساله تهیه شده، وزن تقریبی این سازه ۷۵۰ کیلو گرم است و از ۱۴ هنر ایرانی -اسلامی در ساخت آن بهره گیری میشود.
افتخار ساخت دو نیم ضریح در قسمتهای زنانه و مردانه نصیب مردم متدین و ولایتمدار استان مرکزی شده که نیم ضریح بخش خواهران سال گذشته پس از ساخت، نصب شده است و نیم ضریح دوم هم پس از ساخت برای نصب در بخش برادران ارسال خواهد شد.
این سرداب مقدس منتسب به ائمه اطهار (ع) است و قداست خاصی دارد که در ۸۶ در بمبگذاری عناصر تکفیری آسیب دید که به همت دلدادگان اهل بیت (ع) مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت.
مردم استان مرکزی در امر ساخت و توسعه اعتاب مقدسه پیشگام بوده و هستند و امسال ساخت ۹۵ ستون و تامین بخشی از سنگ نمای صحن عقیله بنی هاشم در کربلای معلی هم توسط مردم استان تامین میشود.
در برگزاری آیین عظیم پیادهروی اربعین هم، به استناد ستاد اربعین کشور مواکب استان در خدمات رسانی به زائران در شهرهای کربلای معلی، نجف اشرف، سامرا، کاظمین و مسیرهای منتهی به این شهرهای مقدس و در داخل کشور، پیشتاز هستند.
نماینده، ولی فقیه در استان مرکزی در این آیین گفت: سازههایی که برای عتبات عالیات ایجاد شده از زمان آل بویه جدی شد و شیعیان قدرت نفوذ بیشتری گرفتند.
آیت الله قربانعلی درینجفآبادی افزود: در زمان صفویه فرصت بهتری برای شیعیان فراهم شد و اگر امروز شیعه چیزی برای عرضه کردن دارد از زمان شیخ بهایی و صفویه است.
امام جمعه اراک گفت: اکنون فرصت فراهمشده تا شیعیان سامرا را توسعه دهند و باید پای اهداف با قدرت ایستاد، زیرا دشمنان به کوچک و بزرگ رحم نمیکنند.
وی اظهار داشت: فعالان در زمینه بازسازی عتبات عالیات واسطه میان ائمه اطهار (ع) و زائران هستند و برای رفاه زائران کار میکنند که این امر توفیق بزرگی است.
امام جمعه اراک، بازسازی عتبات عالیات را اقدامی ارزشمند در راستای تحکیم وحدت امت اسلامی عنوان کرد و گفت: مردم مومن ایران اسلامی به عنوان طلایه داران مذهب مقدس تشیع نقش مهمی در بازسازی عتبات عالیات برعهده دارند.
آیتالله دری نجفآبادی اظهار داشت: ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات باید با ارائه گزارشهای مکرر به مردم، نسبت به شفاف سازی فعالیت خود و همچنین جلب اعتماد عمومی گام بردارد.