مرتضی عبادی در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد یک موکب در سامرا، سه موکب در نجف اشرف، ۲ موکب در مهران، ۱۵ موکب در کربلا و مابقی در عمودهای مسیر نجف تا کربلا برپا هستند.
وی ادامه داد: این مواکب توان خدماتدهی روزانه و تغذیه به ۵۰ تا ۷۵ هزار نفر از زائران را دارد.
رییس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات مازندران گفت: سه هزار و ۱۰۰ خادم استان از نیمه دوم مرداد ماه به محلهای استقرار مواکب اعزام شدند و در حال خدمات رسانی به زائران هستند و این مواکب تا یک روز پس از اربعین حسینی برپا میباشند.
وی همچنین اعلام کرد: علاوه بر استقرار مواکب و حضور خادمان برای پذیرایی از زائران، ۳۱۰ دستگاه وسیله نقلیه سنگین و نیمه سنگین که حاوی کمکهای مازندرانیها است اعزام شدند.
عبادی با اشاره به اینکه تاکنون بیشتر از ۸۰ هزار مازندرانی در سامانه سماح ثبت نام کردندبه زائران توصیه کرد حتما مراحل ثبت نام در این سامانه را انجام دهند تا از خدمات بیمهای در مسیر این سفر زیارتی برخودار شوند.
وی افزود:ثبت نامه در این سامانه این امکان را برای مسوولان و برنامه ریزان فراهم میکند تا تدابیر لازم برای هدایت و راهبری افراد در طول مسیر را انجام دهند.
رییس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات مازندران به زائران توصیه کرد حتما یک عکس از گذرنامه خود را در گوشی موبایل خود به همراه داشته باشند چرا که گذرنامه به عنوان سند قابل استناد اثبات ایرانی بودن افراد در مرز عراق به شمار میرود که در صورت مفقود شدن گذرنامه با ارائه تصویر ثبت شده بتوانند از این طریق اقدام کنند.
وی اعلام کرد: سفارتخانه و کنسولگریها مسول پیگیری افراد گمشده است و در صورت بروز چنین حادثهای برای هر یک از زائران میبایست از این طریق یا از طریق مواکب پیگیری کنند.
عبادی گفت: علاوه بر سفارتخانه ایران در بغداد، کنسولگری کشورمان در شهرهای نجف، کربلا، سلیمانیه، اربیل و بصره فعال است.